ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αρ. πρωτ:1592                                                                    Ηράκλειο  10/9/2013

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή, 6/9/2013, μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του «Συνδικάτου εργαζομένων στα Αστικά – Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κρήτης», συνάδελφος Γιάννης Σταράκης, από τον κ. Αντώνη Καυτάκη, ιδιοκτήτη Υπεραστικού Λεωφορείου, ενέργεια άκρως αποκαλυπτική του κλίματος τρομοκρατίας, που καλούνται να βιώσουν οι εργαζόμενοι συνδικαλιστές.

Οι ύβρεις και χειρονομίες εκδηλώθηκαν αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου να παρατείνει την ισχύ της προσωρινής Διαταγής του, για την συνέχιση της παραμονής στην εργασία του απολυθέντα Ταμία του Δ.Σ. του Συνδικάτου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο κ.Εισαγγελέας Ηρακλείου, ο οποίος και προχώρησε σε συστάσεις προς τον εκνευρισμένο εργοδότη.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μεμονωμένο περιστατικό, αφού από την πρώτη στιγμή που το Συνδικάτο αποτόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την σημαντική καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους, δέχτηκε από την Διοίκηση της «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε.» απειλές για απολύσεις Συνδικαλιστών, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση 2 εκ των μελών του Δ.Σ του Συνδικάτου.

Κι, όμως, το Συνδικάτο κατάφερε να κρατηθεί όρθιο και το αξιοθαύμαστο είναι ότι πέτυχε την ισχυροποίηση των σχέσεων μεταξύ των μελών του, με αποτέλεσμα κανένα άλλο μέλος του να μην παραιτηθεί, εξέλιξη που οδήγησε το ΚΤΕΛ να σκληρύνει έτι περαιτέρω την στάση του, κάνοντας πράξη τις απειλές, με την απόλυση του Ταμία του Σωματείου, ο οποίος, ωστόσο, έχει επιστρέψει κανονικά στην εργασία του, χάρις στην ψύχραιμη και αδέκαστη κρίση της Δικαιοσύνης.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ως γνήσιος εκφραστής και θεματοφύλακας των εργατικών δικαιωμάτων, δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στην πόλη μας και είναι αποφασισμένο, όπου παρουσιάζονται φαινόμενα εκφοβισμού και τρομοκρατίας, να αντιδρά άμεσα και κάθετα.

Τέλος, καλούμε την Διοίκηση της «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου Α.Ε.» να επανέλθει στην οδό της λογικής και της συνεννόησης, αποφεύγοντας πρακτικές που μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω, εάν δεν θέλει να δει την Δημοκρατική κοινωνία του Ηρακλείου απέναντι της.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ