ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΑΜΙΑΣ

 

Προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας

 

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

 

1. Της Αγαθής Τσαρούχα, κατοίκου Σπερχειάδας, οδός Αγ. Δημητρίου, αρ. 1.

2.Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Μενάνδρου, αρ. 51, νόμιμα εκπροσωπούμενης.

 

Η έννοια της «ηθικής παρενόχλησης» ή «ψυχολογικής τρομοκρατίας» στο χώρο εργασίας (διεθνώς γνωστός ως mobbing ή bullying) ορίζεται ως «η άσκηση, στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ συναδέλφων ή μεταξύ ανωτέρου και κατωτέρου στην ιεραρχία μιας συστηματικής και διαρκούς επίθεσης σε βάρος ενός προκαθορισμένου θύματος προκειμένου να ωθηθεί στο να εγκαταλείψει τη θέση εργασίας του». Πρόκειται λοιπόν για επανειλημμένες ψυχολογικές ή άλλου τύπου και βαθμού επιθέσεις που περιλαμβάνουν διαρκείς και αδικαιολόγητες επικρίσεις και συκοφαντίες καθώς και για ενέργειες που θα μπορούσαν να θίξουν την επαγγελματική και κοινωνική εικόνα του θύματος στο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, μέσω της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας, της ακεραιτότητας και της επαγγελματικής του ικανότητας. Ειδικότερες εκδηλώσεις αυτού του τύπου συμπεριφοράς αποτελεί η άσκηση αυθαίρετης κριτικής, ο αδικαιολόγητα έντονος θυμός για ασήμαντους λόγους, η υποβάθμιση της ποιότητας της εργασίας του και η παραποίηση γεγονότων της επαγγελματικής ζωής του θύματος.

Η πρώτη από εμάς. είμαι εργαζόμενη του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας με την ειδικότητα της εκδότριας εισιτηρίων και τέτοιου είδους συμπεριφορά υφίσταμαι από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας Δημήτριο Χαιρόπουλο κατά τα τελευταία δυο χρόνια, μετά την άσκηση  αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΚΤΕΛ και εν συνεχεία δυο αγωγών, οι οποίες έγιναν εν μέρει δεκτές με τις αποφάσεις με αρ. 165/2013 ΕιρΛαμίας και 157/2013 του ΜονΠΛαμίας. Μετά την έκδοση της με αρ. 165/2013 απόφασης του ΕιρΛαμίας, με την οποία μου επιδικάστηκε διαφορά των δεδουλευμένων αποδοχών μου (επίδομα γάμου και αμοιβή για πρόσθετη εργασία μου ως σταθμάρχη), εντάθηκε και πάλι η σε βάρος μου συμπεριφορά από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, η οποία είχε εκδηλωθεί το πρώτον μετά την άσκηση αίτησης ασφ. μέτρων το 2011 με αίτημα την αναστολή της μετάθεσής μου από την Αθήνα στη Λαμία.

Είμαι ικανότατη και συνεπέστατη υπάλληλος από το 1998 που εργάζομαι στο ΚΤΕΛ. Λόγω ακριβώς της ικανότητάς μου εκτελώ και τα αναβαθμισμένα – σε σχέση με αυτά του εκδότη – καθήκοντα το σταθμάρχη, όπως κρίθηκε πρόσφατα και με την με αρ. 165/2013 απόφαση του ΕιρΑθ. Από το 1998 που προσλήφθηκα στο ΚΤΕΛ έως και το 2011 σε διάστημα δέκα τριών ετών δηλαδή, είχα κληθεί σε απολογία μόλις τέσσερις φορές, την 9.11.2000, την 6.3.2001 και την 6.2.2003 και την 4.12.2006. Και τις τέσσερις φορές, απαλλάχθηκα και δεν μου επιβλήθηκε καμία ποινή.

Από το 2011 όμως που άρχισε η μεταξύ μας αντιδικία και μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος της αντιδίκου με καλεί συνεχώς σε απολογία για ανύπαρκτα παραπτώματα και εν συνεχεία το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, παράτυπα και χωρίς τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων, μου επιβάλλει σοβαρές χρηματικές ποινές, οι οποίες έχουν ως συνέπεια την δραστική περικοπή του μισθού μου. Όπως θα διαπιστώσετε από τις κλήσεις σε απολογία που μου κοινοποιεί ακόμα και καθημερινά ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ και από τις απολογίες που υποβάλλω, με εγκαλεί συνεχώς για ανύπαρκτα παραπτώματα τα οποία βασίζονται κυρίως σε καταγγελίες που κάνουν σε βάρος μου διάφορα άγνωστα σε εμένα πρόσωπα, τα οποία διατείνονται ότι με έχουν καλέσει τηλεφωνικά στο εκδοτήριο και τους έχω δώσει λανθασμένες πληροφορίες ως προς τα δρομολόγια. Χωρίς τα πρόσωπα αυτά να με έχουν δει ποτέ, χωρίς να μπορούν να είναι βέβαιοι για το ποιος του απάντησε στο τηλέφωνο και ενώ εντέλει αυτά που υποστηρίζουν με τις καταγγελίες τους δε μπορεί να είναι αληθή, αφού από έγγραφα (εισιτήρια, καταστάσεις επιβατών κλπ) προκύπτουν άλλα πράγματα από αυτά που εκείνοι ισχυρίζονται, εγώ διώκομαι και τιμωρούμαι πειθαρχικά, ακόμα και σε καθημερινή βάση. Οι λεπτομέρειες των επιμέρους περιπτώσεων προκύπτουν αναλυτικά από τις απολογίες μου τις οποίες Σας προσκομίζω και τις οποίες έχω υποβάλει και στο ΚΤΕΛ μαζί με τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αθωότητά μου. Δεν δίνω λάθος πληροφορίες διότι γνωρίζω με μεγάλη ακρίβεια από μνήμης όλα τα δρομολόγια, αφού εκτελώ και καθήκοντα σταθμάρχη όπως προεκτέθηκε.

Γίνεται ευχερώς αντιληπτό από όσα εκθέτω και αποδεικνύω με τις απολογίες μου, ότι καλούμαι συνεχώς να αποδείξω την αθωότητά μου απέναντι σε πρόσωπα τα οποία ισχυρίζονται ότι με κάλεσαν στο τηλέφωνο και τους έδωσα δήθεν λάθος πληροφορίες. Επειδή ο πρόεδρος δεν μπορεί να με εγκαλέσει για πραγματικό παράπτωμα, αφού δεν τελώ κανένα τέτοιο, αντιθέτως είμαι υποδειγματική στη δουλειά μου, επιστρατεύει διάφορα πρόσωπα για να με καταγγείλουν, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι απαντάω σε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες τηλεφωνήματα κάθε μέρα. Έχω μάλιστα την πληροφορία, όπως αναφέρω και στην από 16.5.2013 απολογία μου που Σας προσκομίζω, ότι μια τουλάχιστον από τις επίμαχες καταγγελίες συντάχθηκε από τον επιβάτη στο γραφείο του προέδρου και καθ΄υπαγόρευσίν του. Ασφαλώς σύμφωνα με τους κανόνες του πειθαρχικού δικαίου, το ΚΤΕΛ θα έπρεπε να αποδεικνύει ότι εγώ τέλεσα το παράπτωμα, στην περίπτωσή μου όμως συμβαίνει το αντίθετο: εγώ θα πρέπει να αποδείξω ότι δεν έδωσα στο τηλέφωνο λάθος πληροφορίες. Την συνεχή επιβολή πειθαρχικών ποινών είχε συστήσει στους μετόχους του ΚΤΕΛ για την «αντιμετώπιση της περίπτωσής μου» και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΚΤΕΛ σε Γενική Συνέλευση. Όπως πληροφορήθηκα από μέτοχο, είχε πει επί λέξει «βρείτε ό, τι μπορείτε για την Τσαρούχα, για να τη διώξουμε».

Οι αναίτιες πειθαρχικές μου τιμωρίες αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Καθημερινά γίνομαι δέκτης απαξιωτικής, λεκτικής και μη, συμπεριφοράς από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, ο οποίος για να μου δημιουργήσει άγχος και ανασφάλεια, κάθεται είτε στο καφενείο είτε στο εσωτερικό μπαλκόνι του πάνω ορόφου του σταθμού, ακριβώς απέναντι από το εκδοτήριο, και με κοιτάζει επίμονα επί πολλή ώρα, θέλοντας να μου δείξει ότι δεν του ξεφεύγει καμία μου κίνηση και τονίζοντας έτσι την εξουσία του πάνω μου. Ανάλογη λειτουργία επιτελούν και οι κάμερες ασφαλείας, οι οποίες είναι στραμμένες πάνω στις εκδότριες. Όπως έχω πληροφορηθεί, ο ίδιος ο πρόεδρος και άλλοι σύμβουλοι, εστιάζουν την κάμερα πάνω σε σημεία του σώματός μου, και κάθονται και κοιτάζουν σχολιάζοντας.

Επιπλέον, στις απαξιωτικές συνθήκες εργασίας θα πρέπει να προστεθεί και μια ακόμα «ιδέα» της διοίκησης του ΚΤΕΛ για την επιτάχυνση της ανταπόκρισης των εκδοτών στα τηλεφωνήματα. Έχει εγκαταστήσει στο γκισέ ένα σύστημα φωτεινής ένδειξης (δυο στήλες με φώτα τύπου led, μήκους μισού μέτρου εκάστη, τοποθετημένες κάθετα στις δυο πλευρές του γκισέ ακριβώς μπροστά από τον εκδότη), το οποίο αναβοσβήνει όταν χτυπάει το τηλέφωνο, ώστε να είναι ορατό από τα γραφεία της Διοίκησης που βρίσκονται απέναντι από το εκδοτήριο στον 1ο όροφο του σταθμού. Έτσι, ελέγχει η διοίκηση αν και μετά από πόση ώρα απαντά ο εκδότης στο τηλεφώνημα. Είναι περιττό να επισημάνει κανείς την ψυχολογική πίεση που δέχομαι εγώ και οι άλλοι εκδότες αλλά και την ενόχληση από τα φώτα που αναβοσβήνουν διαρκώς μπροστά μου, σε απόσταση μισού μέτρου από τα μάτια μου, επιφυλάσσομαι δε να θέσω το θέμα υπ’  όψιν των αρμοδίων προς τούτο αρχών της Επιθεώρησης Εργασίας και του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου. Είναι επίσης περιττό να σχολιάσει κανείς τον τρόπο που έχει επιλέξει η αντίδικος να διαχειρίζεται τις εργασιακές σχέσεις, χρησιμοποιώντας ένα ενοχλητικό και επιβλαβές για την υγεία οπτικό ερέθισμα για την εντατικοποίηση της εργασίας.  

Τα ανωτέρω, όπως και άλλα επιμέρους περιστατικά, έχω ήδη επισημάνει με εξώδικη επιστολή μου την οποία κοινοποίησα στο ΚΤΕΛ το Μάρτιο του 2012. Παραθέτω αυτούσιο ένα τμήμα της εξώδικης επιστολής μου: «Στο κλίμα απομόνωσης, απαξίωσης (τα μέλη της Διοίκησής σας δεν μου απευθύνουν καν τους τυπικούς χαιρετισμούς, ορισμένες φορές μάλιστα κάθονται στο μπαλκόνι του γραφείου και με κοιτάζουν επίμονα επί ώρα ενώ εργάζομαι στο εκδοτήριο) και εκφοβισμού που έχετε διαμορφώσει σε βάρος μου, έχω δεχθεί ακόμα και ύβρεις και απειλές κατά της ζωής μου από τον πρώην Πρόεδρο του ΚΤΕΛ, ο οποίος μου έχει πει, μεταξύ άλλων, ότι «θα πληρώσω με αίμα αυτά που κάνω» και μου έχει απευθύνει υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους οποίους δεν αρμόζει να παραθέσω στην παρούσα επιστολή. Για αυτή την επίθεση, η οποία μου δημιούργησε πράγματι φόβο για τη ζωή μου, έχω ήδη ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές. Και ναι μεν ο πρώην πρόεδρος δεν σας εκπροσωπεί, διατηρεί όμως πολύ στενές σχέσεις με την σημερινή διοίκηση, η οποία του έχει αποδώσει ρόλο στην δική μου υπόθεση, εξετάζοντάς τον ως μάρτυρα εναντίον μου στη δίκη των ασφαλιστικών μέτρων. Οι παράνομες αυτές συμπεριφορές του πρώην προέδρου σας σε βάρος μου, στις οποίες έχει τουλάχιστον την ανοχή της σημερινής διοίκησης, αποτυπώνουν με γλαφυρότητα τις διαθέσεις σας απέναντί μου, διαθέσεις οι οποίες έχουν ξεφύγει από το επίπεδο της απλής απαρέσκειας προς το πρόσωπό μου και εκδηλώνονται πλέον με σαφή στόχευση την ηθική μου εξόντωση».

Με όλες τις προαναφερόμενες μεθόδους και ιδίως με την κατάχρηση της πειθαρχικής του εξουσίας, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ επιδιώκει την ηθική μου εξόντωση και την έχει ήδη πετύχει σε ένα βαθμό. Με τις εν γνώσει του άδικες και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος μου και με τις εν συνεχεία σοβαρές και επαναλαμβανόμενες πειθαρχικές ποινές, με έχει απομονώσει στο χώρο εργασίας και έχω γίνει το επίκεντρο δυσμενών σχολίων από όλους όσους εμπλέκονται στη λειτουργία του ΚΤΕΛ, εργαζόμενους και μετόχους. Πέραν της αμαύρωσης της εικόνας μου στον κοινωνικό και επαγγελματικό μου περίγυρο, η στενή και απροκάλυπτη παρακολούθησή μου από τον ίδιο το πρόεδρο και τους μετόχους καθόλη τη διάρκεια του ωραρίου μου, δημιουργεί ένα εκφοβιστικό και εξευτελιστικό περιβάλλον εργασίας για μένα. Η παραμονή μου στο χώρο εργασίας είναι πλέον για μένα αφόρητη, ενώ με όλες αυτές τις τακτικές του προέδρου καθίσταται πολύ δυσχερής για μένα η παροχή της εργασίας μου, αφού γνωρίζω ότι θα κατηγορηθώ όσο σωστά και αν κάνω τη δουλειά μου.

Οι πειθαρχικές ποινές συνολικού προστίμου 472 € που μου είχαν επιβληθεί τον Μάρτιο του 2012 έχουν ακυρωθεί με την με αρ. 157/2013 απόφαση του ΜονΠΛαμίας και το ΚΤΕΛ έχει υποχρεωθεί, με προσωρινά εκτελεστή διάταξη, να μου επιστρέψει το ποσό που παράνομα που παρακράτησε. Είναι όμως πλέον φανερό ότι δεν μπορώ να προστατευθώ από την ανωτέρω μεταχείριση που μου επιφυλάσσει ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ με την έγερση αγωγών στα πολιτικά Δικαστήρια. Για το λόγο αυτό ζητώ να ελέγξετε τη ύπαρξη ποινικών ευθυνών του σε σχέση με τα ανωτέρω και να λάβετε όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με το νόμο.

Η δεύτερη από εμάς είναι η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία ανήκει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Λεωφορείων, του οποίου είναι μέλος η πρώτη καταγγέλλουσα. Εξ αρχής έχουμε παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την υπόθεση, όπως και άλλα κρούσματα διώξεων εργαζομένων από τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας. Το Δεκέμβριο του 2012 μάλιστα εκδώσαμε δελτίο τύπου με το ακόλουθο περιεχόμενο, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας (www.osme.org.gr):  

«Το τελευταίο διάστημα στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας σημειώνεται μπαράζ έκνομων, αντεργατικών ενεργειών. Οι ενέργειες αυτές έχουν προ πολλού εκφύγει των πλαισίου των παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και λαμβάνουν πλέον το χαρακτήρα συστηματικών προσωπικών διώξεων των εργαζομένων.

Στις  17.12.2012, υπήρξαμε μάρτυρες της πρωτοφανούς ενέργειας του προέδρου του ΚΤΕΛ να εγκαλέσει πειθαρχικά εργαζόμενη, μητέρα τριών παιδιών, επειδή προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας για να καταγγείλει την άρνηση της εταιρίας να αποδέχεται τις υπηρεσίες της στην αποθήκη, με τοπρόσχημα ότι δήθεν αποχώρησε πρόωρα από την εργασία της, ενώ το θέμα της διαφοράς είναι ακριβώς το ότι δεν της επετράπη από το ΚΤΕΛ να εργαστεί.

Στις 18.12.2012 πληροφορηθήκαμε ότι ο ίδιος Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας προχώρησε σε ανοίκεια φραστική επίθεση, προσβάλλοντας με χυδαίες ύβρεις εργαζόμενη στη Λαμία, επίσης μητέρα, στο χώρο εργασίας της κατά την ώρα που εξυπηρετούσε το επιβατικό κοινό. 

Η άσκηση ψυχολογικής βίας και η μείωση της προσωπικότητας των εργαζομένων, ιδίως εκείνων που παρίστανται ως πιο «αδύναμοι», με σκοπό τον εκφοβισμό τους, αποτελεί φαινόμενο ακραία αντικοινωνικό, διεθνώς γνωστό με τον όρο workplacebullying. Η υιοθέτηση τέτοιων συμπεριφορών από το πρόσωπο που ασκεί το διευθυντικό δικαίωμα στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας σε βάρος μητέρων εργαζόμενων είναι πλέον αποκρουστική.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με δριμύτητα τις ανωτέρω ενέργειες του Προέδρου του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα παραμείνουμε θεατές τέτοιων φαινομένων, τα οποία πρώτα από όλα διασύρουν το ίδιο το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας. Η προστασία των εργαζομένων του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας που πέφτουν θύματα εξευτελιστικής και εκφοβιστικής συμπεριφοράς, επειδή απλώς και μόνο έχουν το σθένος να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αποτελεί πλέον προτεραιότητα υψίστης σημασίας για την Ομοσπονδία μας».

          Ζητούμε επομένως, στο πλαίσιο της αποστολής μας για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας, την παρέμβαση των Αρχών για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου, το οποίο έχει κορυφωθεί στην περίπτωση της συναδέλφου Αγαθής Τσαρούχα. Έχουμε γίνει μάρτυρες της αφόρητης κατάστασης την οποία βιώνει με δραματικές επιπτώσεις στον ψυχισμό της και θεωρούμε πλέον ότι μόνο η διερεύνηση και η απόδοση των ποινικών ευθυνών θα μπορέσει να αποτρέψει τη συνέχιση αυτής της προσβλητικής και εξευτελιστικής συμπεριφοράς σε βάρος της.

Μάρτυρά μας προτείνουμε τον Θεμιστοκλή Αμπλά, κάτοικο Αθηνών.

Λαμία, 4.6.2013

Αγαθή Τσαρούχα

                  

Για το Δ.Σ της ΟΣΜΕ


 Ο  Πρόεδρος                                              Ο  Γεν.  Γραμματέας

  Θεμιστοκλής  Αμπλάς                                Κων/νος  Νικολακόπουλος