ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

 

(14)                                                                                Αθήνα  5  Απρίλη  2013

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε προηγούμενο δελτίο τύπου μας, το Δεκέμβριο του 2012, είχαμε στηλιτεύσει τη στάση της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας απέναντι σε μητέρες εργαζόμενες.

Είχαμε επισημάνει συμπεριφορές άκρως μειωτικές της προσωπικότητας μητέρων εργαζόμενων, συμπεριφορών οι οποίες συνιστούν άσκηση ψυχολογικής βίας στο χώρο εργασίας.

Μια εκ των εργαζομένων που είχε πέσει θύμα τέτοιας συμπεριφοράς και είχε υποστεί περαιτέρω βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας της προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ήδη έχει δικαιωθεί.

Με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Λαμίας κρίθηκε ότι η εργαζόμενη υποβιβάστηκε σε σαφώς υποδεέστερη θέση με καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος.

Κρίθηκε ότι η εργαζόμενη έχει υποστεί ηθική και επαγγελματική μείωση και βλάβη από την μεταβολή των όρων εργασίας της και υποχρεώθηκε το ΚΤΕΛ Φθιώτιδας να την απασχολεί από τη θέση που είχε πριν τη βλαπτική μεταβολή, με την απειλή χρηματικής ποινής 200 ευρώ την ημέρα σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση.

Η απόφαση ήδη εφαρμόζεται και η εργαζόμενη έχει επιστρέψει στη θέση της.

Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, αποτελεί προτεραιότητα υψίστης σημασίας για την Ομοσπονδία μας η πάταξη φαινομένων σαν αυτά που έχουν εκδηλωθεί στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.

Σε όσους δεν αντιλαμβάνονται τα όρια της διευθυντικής εξουσίας τους, υπάρχει η Δικαιοσύνη για να τους τα επισημαίνει και να τους υποχρεώνει να τα τηρούν.

 

                                                                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ