ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Γ.Γ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                                                                                       Αθήνα  13  Φλεβάρη  2014

 

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ομοσπονδία μας ήδη από το Νοέμβριο του 2013 έχει αναφερθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου σχετικά με σκανδαλώδεις παραβάσεις του ν. 1264/1982 από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου. Με μηνυτήρια αναφορά μας καταγγείλαμε ότι στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου έχει γίνει παρά το νόμο απόλυση συνδικαλιστή και ότι η επιχείρηση απειλεί και εκφοβίζει τα μέλη της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων στα Αστικά – Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κρήτης με σκοπό να εγκαταλείψουν τη συνδικαλιστική τους δράση. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά μας συνέβησαν και άλλα περιστατικά, ακόμα μεγαλύτερης έντασης, σε βάρος συνδικαλιστών (εξύβριση, απειλή χειροδικίας), όπως κατήγγειλε το παραπάνω σωματείο.

Την 9.2.2014, όπως περιήλθε σε γνώση μας από το σωματείο αλλά και από εκτενή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, το αυτοκίνητο του Γραμματέα του σωματείου των εργαζομένων στα Αστικά – Υπεραστικά ΚΤΕΛ Κρήτης υπέστη άγρια δολιοφθορά, ενώ ήταν σταθμευμένο στο φυλασσόμενο, ιδιωτικό πάρκιγκ του ΚΤΕΛ Ηρακλείου, η πόρτα του οποίου ανοίγει με τηλεχειριστήριο. Κατά την ώρα της επίθεσης, βρισκόταν αρκετά ακόμα αυτοκίνητα στο χώρο αυτό, οι δράστες όμως δεν πείραξαν κανένα άλλο αυτοκίνητο πλην του Γραμματέα του σωματείου. Σημειωτέον ότι η επίθεση έγινε λίγη ώρα πριν αναλάβει βάρδια ο φύλακας, ενώ επίσης, όπως κατήγγειλε το ΚΤΕΛ, η κάμερα ασφαλείας που κάλυπτε το σημείο στο οποίο βρισκόταν το αυτοκίνητο, εκλάπη από τους ίδιους τους δράστες. Και τα τέσσερα λάστιχα του αυτοκινήτου ήταν κατεστραμμένα, όπως επίσης σπασμένο βρέθηκε το καπό και το παρμπρίζ. Η επίθεση εκτιμάται ότι έγινε με μαχαίρια και αξίνες.

Η Δικαιοσύνη θα βρει τους ενόχους και θα εξακριβώσει τα κίνητρα αυτής της βάναυσης και άνανδρης επίθεσης που παραπέμπει σε μαφιόζικο χτύπημα.  Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου και θα συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην εξακρίβωση της αλήθειας και στην απόδοση ευθυνών.

  

 

                                                                            ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ