ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

                                                               Αθήνα  26  Φλεβάρη  2014

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μετά από εντατικές προσπάθειες μηνών της Ομοσπονδίας μας, δρομολογείται πλέον η χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο προσωπικό των δημοτικών συγκοινωνιακών επιχειρήσεων.

Με αλλεπάλληλα έγγραφά μας προς τα αρμόδια Υπουργεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους,  είχαμε θέσει εμφατικά το θέμα της παραβίασης της αρχής της ισότητας που προέκυπτε από την αδικαιολόγητη εξαίρεση του προσωπικού των δημοτικών επιχειρήσεων από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Τα νομικά εμπόδια που προέβαλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν πλέον ξεπεραστεί, αφού υιοθετήθηκε από την Πολιτεία η πρότασή μας για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να καταστεί εφικτή η έκδοση Υπουργικής Απόφασης που θα χορηγεί το εν λόγω επίδομα στο προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων.

Αφού ξεπεράστηκε το βασικό νομικό εμπόδιο, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουμε όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες προς του αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ και να εισπράξουν οι συνάδελφοί μας των δημοτικών επιχειρήσεων το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.  

 

 

                                              ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ