ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΕΛ ΚΩΣΤΑ ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΣΜΕ ΘΕΜΗ ΑΜΠΛΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ

Γραφείο  Τύπου


Χαροκόπου 2 & Λεωφ. Συγγρού 196

176 71 Καλλιθέα, Αθήνα

Tηλ. : 210 9545000   Φαξ: 210 3615634

Ε-mail: pressoffice@anexartitoiellines.gr

 

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΑ ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΜΕ) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΑΜΠΛΑ

 

Σε συνέχεια της συνάντησής του με εκπροσώπους του συνδικάτου εργαζομένων στα υπεραστικά-αστικά ΚΤΕΛ Κρήτης, για το θέμα των συνεχιζόμενων απολύσεων προσωπικού, ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ κ. Δαμαβολίτης υποδέχτηκε αυτή τη φορά τον Προέδρο της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, κ. Αμπλά.

 «Οι απολύσεις έμπειρου και αξιόπιστου προσωπικού είναι το κυριότερο πρόβλημα του κλάδου μας», τόνισε ο Πρόεδρος των Συνδικάτων, ζητώντας τη συμβολή του κ. Δαμαβολίτη για την άμεση κατάργηση του Π.Δ 94/2014. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για το άρθρο 4 παρ. 1 του ΠΔ 246/2006 στο οποίο προστέθηκε ως δεύτερο εδάφιο, η διάταξη του ΠΔ 94/2014, ως εξής: «οι οδηγοί των μισθωμένων ή ενταγμένων σε ΚΤΕΛ λεωφορείων προσλαμβάνονται και απολύονται από τους ιδιοκτήτες ή συνιδιοκτήτες των λεωφορείων αυτών».

Η διάταξη αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους περιορισμούς του άρθρου 26 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού των ΚΤΕΛ και επηρεάζει, σύμφωνα με στοιχεία της ΟΣΜΕ, τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ οδηγών. Χαρακτηριστικά να αναφερθεί η 19η απόλυση εργαζομένου το τελευταίο διάστημα, ΜΟΝΟ στην επιχείρηση ΚΤΕΛ Ν.Χαλκιδικής Α.Ε, με τους εργοδότες – μετόχους των κερδοφόρων επιχειρήσεων παροχής συγκοινωνιακού έργου ΚΤΕΛ & ΚΤΕΛ Α.Ε να επικαλούνται την αρ. 6/2012 Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ).

 Ο βουλευτής ενστερνιζόμενος την αγωνία εκατοντάδων εργαζομένων, εξέφρασε τη στήριξή του στις έως τώρα δράσεις τους και δεσμεύθηκε για την άμεση κατάθεση ερώτησης, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με συγκεκριμένα ερωτήματα και προτάσεις για άμεση κατάργηση του Π.Δ 94/2014, με ταυτόχρονη επαναφορά των διατάξεων σχετικά με τον περιορισμό των απολύσεων στα ΚΤΕΛ.